Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βάιντμαν: Η Κύπρος ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη ρευστότητα

Το πρόγραμμα της Κύπρου δεν αποτελεί μοντέλο

 

Bundesbank vaidmanΘετική εξέλιξη αποτελεί γα τον επικεφαλής της Bundesbank η διάσωση της Κύπρου, καθώς όπως υποστηρίζει θα συντελέσει ώστε να περιοριστεί η αβεβαιότητα.

Όπως ανέφερε, το εγχείρημα της Κύπρου καταδεικνύει ότι η εκκαθάριση των τραπεζών μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά τις δυσκολίες.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Γενς Βάιντμαν δεν απέκλεισε ότι η Κύπρος μπορεί να χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη ρευστότητα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι οι μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα επιλύσουν τα προβλήματα της Λευκωσίας και όχι περισσότερα μετρητά.

Όπως ανέφερε ο κεντρικός τραπεζίτης, η διάσωση της Κύπρου δεν συνιστά μοντέλο λόγω του μεγάλου μεγέθους του χρηματοπιστωτικού τομέα της, ωστόσο σημείωσε ότι «ήταν σημαντικό ότι εκείνοι που έφεραν την ευθύνη που προκάλεσαν μπελάδες στις τράπεζες ανέλαβαν κάποιο κόστος».

Στο μεταξύ, ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν διεμήνυσε το Σάββατο ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο «κουρέματος» των μεγάλων καταθέσεων σε περίπτωση κατάρρευσης τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

By