Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βάση υδροπλάνων στο ΣΕΦ ή στο λιμάνι του Πειραιά

Τι συμφωνήθηκε σε σύσκεψη στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς

Του Νίκου Φιλιππίδη

seaplane_1Η δημιουργία βάσης ελλιμενισμού υδροπλάνων στην μαρίνα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας ή σε χώρο του εντός του λιμανιού του Πειραιά, εξετάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε ευρεία σύσκεψη εταιριών και στελεχών του ΟΛΠ που πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Οργανισμού.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Robert W. Peck, o Πρόεδρος της MedCruise Στ. Χατζάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Πουσαίος και στελέχη εταιριών του ΟΛΠ Α.Ε.
Ο ΟΛΠ Α.Ε., δεσμεύτηκε ότι εντός του μηνός θα προτείνει θέσεις ελλιμενισμού υδροπλάνων και διάθεση χερσαίων σταθμών επιβατών, μέσω Συμφωνιών Παραχώρησης.
Το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την δημιουργία υδατοδρομίων, σε συνδυασμό με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η δημιουργία κεντρικού υδατοδρομίου στην Κέρκυρα, με την εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε. να έχει αναλάβει για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες, ενώ συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο έχουν γίνει στην Κρήτη και σε νησιά των Κυκλάδων.
Πρώτη στη λίστα των υποψηφίων επενδυτών βρίσκεται η καναδική εταιρεία υδροπλάνων Air Sea Lines, που είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και το 2004 και το 2009, αλλά εγκατέλειψε την προσπάθειά της, λόγω των γραφειοκρατικών εμποδίων που αντιμετώπισε.

[space size=»20″]

By