Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βέλγιο-ΗΠΑ και η άγνοια κινδύνου των Αμερικανών

Αυλαία στους αγώνες της φάσης των 16 στις 11 το βράδυ με την μάχη των Βέλγων κόντρα στις ΗΠΑ που έχουν άγνοια κινδύνου στο Μουντιάλ! Αυτό είναι και ένα από τα όπλα τους…

belgiummmountial-2014-ipa-paniguriko

Στο χορτάρι του Αρένα Φόντε Νόβα στο Σαλβαδόρ, αναμένεται ένα αμφίρροπο παιχνίδι μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί ο αντίπαλος του νικητή του ματς Αργεντινής-Ελβετίας.

Το Βέλγιο χωρίς να παίξει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο κατάφερε να περάσει ως πρώτο από τον 8ο όμιλο, ενώ οι Αμερικάνοι έδειξαν πιο ομαδικό πνεύμα, περνώντας ως δεύτεροι από τον όμιλό τους αφήνοντας εκτός την Πορτογαλία.

Στη βελγική ομάδα η κριτική που ασκείται είναι έντονη καθώς όλοι περίμεναν καλύτερο θέαμα, κάτι που δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής. «Για μας μετράει μόνο η νίκη. Αν σκοράρουμε ένα περισσότερο τέρμα από ότι ο αντίπαλος, μετά ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Εμένα μου αρκεί να κερδίζουμε τα ματς», ήταν η τοποθέτηση του Κέβιν Ντε Μπρούιν, ενώ ο Βίλμοτς έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τραυματισμού των Κομπανί και Βερμάελεν, που θα τους περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή. Εκτός μάχης είναι και ο Βαν Ντε Μπόρεν -φυσικά και ο Ντεφούρ (κόκκινη).

Πιθανή ενδεκάδα: Κουρτουά – Αλντερβέιρελντ, Κομπανί, Φαν Μπούιτεν, Βερτόνχεν – Φελαινί, Βίτσελ – Μέρτενς, Ντε Μπρούιν, Αζάρ – Όριτζι.

Την πεποίθησή του ότι η ομάδα του μπορεί να προχωρήσει στη διοργάνωση, εξέφρασε ο Κλίνσμαν. «Αισθανόμαστε άνετα και νομίζω ότι μπορούμε να προκριθούμε. Οι Βέλγοι είναι ένα από τα κρυφά φαβορί αυτής της διοργάνωσης λόγω των μονάδων που διαθέτουν. Εμείς με την απόδοσή μας στα παιχνίδια των ομίλων, δείξαμε ότι έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, διαθέτουμε ικανό σύνολο που μπορεί να τους αποκλείσει», είπε ο Γερμανός τεχνικός των ΗΠΑ.

Πιθανή ενδεκάδα: Χάουαρντ – Τζόνσον, Γκονζάλεζ, Μπέσλερ, Μπίσλι – Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Μπέκερμαν, Ζούσι – Ντέμπσεϊ – Άλτιντορ.

Διαιτητής είναι ο Αλγερινός Χαμουιντί.

Πέντε φορές έχουν συναντηθεί οι δυο τους, με το Βέλγιο να αριθμεί 4 νίκες έναντι 1 των αμερικανών (8-5 τα τέρματα υπέρ των Βέλγων).

 

 

 

 

 

By