Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βέστερβελε σε Σαμαρά: Μήνυμα αλληλεγγύης

«Η Ελλάδα έχει ανοίξει πανιά προς την ανάπτυξη», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.

westerwelle2Ο Γκίντο Βέστερβελε ήρθε στην Αθήνα σε ένα ταξίδι- αστραπή, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξη του Βερολίνου στην ελληνική κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά. «Μεταφέρω μήνυμα σεβασμού, αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης», είπε στον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ο λόγος για τον οποίο βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν για να δείξει τη βεβαιότητα της Γερμανίας πως η χώρα μας θα τα καταφέρει.

Από την πλευρά του ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε στις πολιτικές και γεωπολιτικές αναταραχές στην περιοχή, τονίζοντας ότι μέσα σε αυτές τις δυσκολίες η Ελλάδα παραμένει σταθερή. «Και αυτή η σταθερότητα βοηθά στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για αυτό που όλοι θέλουμε, την ανάπτυξη», πρόσθεσε και ευχαρίστησε τον κ.Βέστερβελε γιατί είναι φίλος της Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες χθες στο Βερολίνο για την ανεργία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By