Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Βίκτωρας Ρέστης

Επικαλείται ότι κατέθεσε το επίμαχο ποσό πριν την απολογία του

 

biktor-restisΤέσσερις ημέρες έπειτα από την απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που τον έκριναν προφυλακιστέο, ο Βίκτωρας Ρέστης υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Ο εφοπλιστής υπογραμμίζει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και αναφέρει πως κατέβαλε 5,8 εκατ. ευρώ πριν από την απολογία του.

Ο κ. Ρέστης κατηγορείται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σχετικά με ένα επισφαλές δάνειο που χορήγησε η FB Bank. Ο κατηγορούμενος, ζητώντας την άρση της προσωρινής του κράτησης επισημαίνει πως κατέβαλε το ποσό του επίμαχου δανείου με τους νόμιμους τόκους και τα έξοδα, πριν από την απολογία του. Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και αναφέρει ότι δύο συνεργάτες του τον εξαπάτησαν.

Ακόμη, ο εφοπλιστής συμπληρώνει πως ήδη έχει κινηθεί δικαστικά σε βάρος του πρώην συνεργάτη του, που καταζητείται, τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση του δανείου.

Σύμφωνα με το ένταλμα προσωρινής κράτησης του κ. Ρέστη, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι το επίδικο ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ αποτελεί μέρος άλλου μεγαλύτερου ποσού που «ενσωμάτωσε στην περιουσία του» ο εφοπλιστής.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By