Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βίντεο με αποκεφαλισμούς επιτρέπει το Facebook

Επίθεση από τον Βρετανό πρωθυπουργό που ζητά εξηγήσεις από την εταιρεία

facebookΤο Facebook προχωρά στην άρση της προσωρινής απαγόρευσής του για ανάρτηση βίντεο με περιεχόμενο σκληρής βίας, υπό τον όρο ότι η ανάρτηση θα γίνεται με σκοπό την καταδίκη και όχι την «εξύμνηση» όσων απεικονίζονται.

Η πλατφόρμα είχε μπλοκάρει το Μάιο βίντεο με σκληρό περιεχόμενο μετά τη διάδοση βίντεο που έδειχνε τη δολοφονία γυναίκας από μασκοφόρο άνδρα στο Μεξικό.

Το Facebook εξετάζει επίσης πώς θα μπορεί να διασφαλίζει ότι οι χρήστες θα προειδοποιούνται για το βίαιο περιεχόμενο, σημειώνει το Reuters.

«Το Facebook είναι μέρος που ο κόσμος μοιράζεται τις εμπειρίες του, ειδικά όσες σχετίζονται με αμφιλεγόμενα γεγονότα, όπως η παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, πράξεις τρομοκρατίας και άλλες πράξεις βίας» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι χρήστες «μοιράζονται βίντεο τέτοιων γεγονότων στο Facebook για να τα καταδικάσουν» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Εάν εξυμνούνται, ή ενθαρρύνονται οι πράξεις στα βίντεο, τότε η προσέγγισή μας είναι διαφορετική» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Επίθεση στο Facebook εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον καλώντας το κοινωνικό μέσο του Ζάκερμπεργκ να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση αυτή.

Σε μήνυμά του στο Twitter γράφει: «Είναι ανεύθυνο από την πλευρά του Facebook να αναρτά βίντεο αποκεφαλισμών ειδικά χωρίς προειδοποίηση. Πρέπει να εξηγήσουν τις πράξεις τους στους ανήσυχους γονείς»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By