Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Οικονόμου: «Να φύγει ο Κουβέλης»

Αναβρασθμός επικρατεί στη ΔΗΜΑΡ με τα περισσότερα στελέχη να εμφανίζονται δυσαρεστημένα μετά το αποτέλεσμα – ψυχρολουσία των ευρωεκλογών, ενώ τίθεται πλέον ανοιχτά το θέμα αμφισβήτησης του Φώτη Κουβέλη

oikonomou800_260514

Να φύγει ο Κουβέλης ζητά ο Βασίλης Οικονόμου

Όπως δήλωσε στο Newsit o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, «ένα έκτακτο συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει νόημα μόνο αν δρομολογήσει τις εξελίξεις προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς.

Πιστεύω οτι ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ που παίρνει αυτή την πρωτοβουλία, δηλαδή της συγκρότησης ενός συνεδρίου που θα μπορέσει να διευκολύνει και μόνο αυτην την εξέλιξη, πρέπει ο ίδιος να διευκολύνει με την δική του πρωτοβουλία την διαμόρφωση μια νέας πρόταση της ΔΗΜΑΡ υπό την νέα ηγεσία της, έτσι ώστε να μπορέσουν να δρομολογηθούν εξελίξεις συνεργασιών και ενός νέου κεντροαριστερού σχήματος που να περιέχει τη ΔΗΜΑΡ, την ΕΛΙΑ, το Ποτάμι και όποιες άλλες κινήσεις και πρόσωπα έχουν ενδιαφέρον και κινούνται στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Εγώ πιστεύω ότι ο κύριος Κουβέλης μπορεί να πάρει τις πρωτοβουλίες αυτές που απαιτούνται, να διευκολύνει την εξέλιξη των πραγμάτων, μία νέα ηγεσία της ΔΗΜΑΡ θα μπορεί κάλλιστα να διαμορφώσει το τοπία της συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων και να προχωρήσουμε έτσι σε έναν ισχυρό κεντροαριστερό πόλο στην πολιτική σκηνή του τόπου».

Η ΔΗΜΑΡ και η πρόταση της ΕΛΙΑΣ…

Στο ερώτημα αν η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να συμμετάσχει στο συνέδριο που επίσης εξήγγειλε χθες βράδυ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο κύριος Οικονόμου απάντησε «εγώ αυτή τη στιγμή μιλώ και εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, δεν μπορώ να εκπροσωπήσω τη ΔΗΜΑΡ αλλά εγώ βλέπω όμως πραγματικά, ότι όποια πρωτοβουλία και κίνηση μπορεί να μας οδηγήσει σε κοινό τόπο συνάντησης των κεντροαριστερών δυνάμεων (των κομμάτων, των κινήσεων, των προσώπων) αυτό είναι προς τη θετική εξέλιξη και προς τη θετική κατεύθυνση. Εμένα με ενδιαφέρει να μπορούν να γίνουν αυτές οι συναντήσεις και όχι ο διαχωρισμός των δυνάμεων».

kouvelis_oikonomou576

«Η ΔΗΜΑΡ καταποντίσηκε γιατί δεν έστειλε σαφές μήνυμα»

Επιχειρώντας μια πρώτη αποτίμηση για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα ο κύριος Οικονόμου τόνισε οτι «η ΔΗΜΑΡ δεν έστειλε ένα σαφές μήνυμα, ένα στίγμα, το τι θέλει και πως θα λειτουργήσει. Και στο θέμα της κυβερνητικής πολιτικής και στο ζήτημα των συνεργασιών στην κεντροαριστερά. Πιστεύω ότι όταν είσαι συγκεκριμένος, παίρνεις θέση και έχεις το στίγμα σου, εκεί μόνο μπορείς να ευελπιστείς. Αλλιώς δημουργούνται αυτά τα πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα που ουστιαστικά ένας χώρος που μπορεί να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, τελικά περιθωριοποιείται».

By