Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βατικανό: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας για τον Πάπα

Έπειτα από τις καταγγελίες ότι ο ποντίφικας πιθανόν να έχει μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

papas_fragkiskos

Οι φρουροί ασφαλείας στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό διπλασιάστηκαν έπειτα από τις καταγγελίες ότι ο πάπας Φραγκίσκος πιθανόν να έχει μπει στο στόχαστρο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί τουλάχιστον από την Τετάρτη, όταν μονάδες της ιταλικής αστυνομίας προστέθηκαν στο προσωπικό της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού με την ευκαιρία της εβδομαδιαίας, υπαίθριας ακρόασης των πιστών από τον Πάπα.

Το Βατικανό δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι τώρα για το θέμα.

Αρχές της εβδομάδας, όμως, ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανησυχία για το ταξίδι του Πάπα την Κυριακή στην Αλβανία, την πρώτη χώρα που επισκέπτεται όπου οι μουσουλμάνοι είναι η πλειοψηφία των κατοίκων. Τον Νοέμβριο, ο ποντίφικας έχει προγραμματίσει ταξίδι στην Τουρκία.

Το προηγούμενο Σάββατο ο Ιρακινός πρεσβευτής στο Βατικανό Χαμπίμπ Αλ Σαντρ, σε συνέντευξη σε ιταλική εφημερίδα, ανέφερε ότι έχει προειδοποιήσει τις αρχές για πιθανή απειλή κατά του Πάπα. «Οι αναλυτές μας, οι υπηρεσίες πληροφοριών, έχουν προβάλει τέτοιες υποθέσεις. Ξέρουμε καλά πώς σκέφτονται αυτοί οι τρομοκράτες. Βάζουν στο στόχαστρο προσωπικότητες υψηλού κύρους. Δεν θα απέκλεια την πιθανότητα να κατάφερναν να επιτεθούν εναντίον του», τόνισε.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο έχει επίσης εκφράσει το φόβο του ότι η Ρώμη μπορεί να βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών.

By