Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βγενόπουλος: Η έκθεση της Alvarez & Marsal εκθέτει τους συκοφάντες

Νέα ανακοίνωση από τον πρόεδρο της MIG, με αιχμές κατά Κώστα Βαξεβάνη.

marfin-bgenopoulosΝέα απάντηση δίνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στα περί κατηγοριών ότι έχει μερίδιο ευθύνης στην κυπριακή τραπεζική κρίση, ο οποίος επικαλείται την έκθεση της ALVAREZ & MARSAL.

Μάλιστα, αφήνει αιχμές και για το πρόσφατο δημοσίευμα στο περιοδικό HOT DOC, τονίζοντας ότι «κάποτε πρέπει ορισμένοι δημοσιογράφοι να καταλάβουν ότι όταν ένα δάνειο τη στιγμή της εκταμίευσής του είναι υπερκαλυμμένο και μετά την οικονομική κρίση είναι υποκαλυμμένο αυτό δεν συνιστά «σκάνδαλο».  Ίσως όμως ζητάω πολλά.  Εδώ Έλλην δημοσιογράφος με πολλές συμπάθειες και αναδημοσιεύσεις στην Κύπρο ισχυρίζεται ότι τα τραπεζικά κέρδη προκύπτουν από το άθροισμα καταθέσεων και δανείων!».

«Η δημοσιοποίηση της έκθεσης της ALVAREZ & MARSAL που εξέταζε τους λόγους για τους οποίους η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ και η ΛΑΪΚΗ έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν κρατική βοήθεια έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όλους αυτούς που ισχυρίζονται ατεκμηρίωτα ότι ΄οι Έλληνες φταίνε για την καταστροφή των τραπεζών΄, αλλά και τους επαγγελματίες συκοφάντες μου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Δυστυχώς  γι΄αυτούς η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από ευρήματα για την αγαπημένη τους ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ (από ποινικά αδικήματα στη Ρουμανία μέχρι και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων) και τίποτα για τη ΛΑΪΚΗ. Οι  συκοφάντες ισχυρίζονται τώρα ότι μάλλον ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου ή/και η ALVAREZ & MARSAL μ΄αγαπούν και ήθελαν να με προστατεύσουν!  Προφανώς τους είναι αδιανόητο ότι η έρευνα επικεντρώθηκε στους σοβαρούς λόγους που δημιούργησαν τα προβλήματα και όχι στη λάσπη που οι ίδιοι πετούν για αποπροσανατολισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια απελπισμένη  προσπάθεια να ισοφαρισθούν οι εντυπώσεις, αφού δεν μπορούν να κρύψουν τα ευρήματα για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ, δημοσιεύουν και τα «ευρήματα» στην Ελλάδα από την επιτροπή για το Βατοπαίδι, παραλείποντας όμως να αναφέρουν ότι αυτή η υπόθεση έχει ήδη κριθεί αθωωτικά από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Ότι και να κάνουν όμως η αλήθεια είναι  ότι για τους υπαίτιους της  δραματικής και αχρείαστης καταστροφής  που έγινε στην Κύπρο θα πρέπει να κοιτάνε τους καθρέφτες τους και  άλλους μέσα στην Κύπρο και όχι τους «κακούς» Έλληνες».

 

By