Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενεζουέλα: Αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς το 29ο θύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

Ο αξιωματικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατέληξε στα τραύματά του χθες όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές

venezuela655_250214

Ένας λοχαγός της Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας είναι το 29ο θύμα των βίαιων πολυήμερων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά του προέδρου, Νίκολας Μαδούρο.

Ο αξιωματικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατέληξε στα τραύματά του χθες όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές.

Ο στρατηγός, Παδρίνο Λόπεζ, επικεφαλής της επιχειρησιακής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε ότι ο λοχαγός πυροβολήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής σε ένα οδόφραγμα που είχαν στήσει διαδηλωτές στο κέντρο της πόλης Μαρακάο της πολιτείας Αράγκουα. «Ήταν ένα ακόμη θύμα της τρομοκρατικής βίας», έγραψε ο Λόπεζ στο Twitter, ζητώντας να δοθεί ένα τέλος στις συγκρούσεις.

Ο Ταρέκ ελ Αισαμί, κυβερνήτης της πολιτείας και μέλος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος , δήλωσε ότι οι αρχές συνέλαβαν έναν «Κινέζο μισθοφόρο» κοντά στο σημείο όπου ο σκοτώθηκε ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς. Ο κυβερνήτης ανέφερε ότι στο σπίτι του συλληφθέντος βρέθηκε «οπλοστάσιο» και παρουσίασε ένα βίντεο από εκατοντάδες σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Την Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε τους δημάρχους σε τέσσερις δήμους που ελέγχει η αντιπολίτευση να απομακρύνουν τα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι διαδηλωτές.

Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση σχεδιάζει πορεία στο Καράκας την Τρίτη καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας κράτησης του σκληροπυρηνικού ηγέτη της Λεοπόλδο Λόπεζ ο ίδιος παραδόθηκε στις Αρχές για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για υποκίνηση ταραχών. Κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έχουν σκοτωθεί 29 άτομα, υποστηρικτές και των δύο πολιτικών στρατοπέδων, καθώς και πολλά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας. Εκατοντάδες άτομα τραυματίστηκαν και πάνω από 1.500 έχουν συλληφθεί. Περίπου 100 παραμένουν στη φυλακή, συμπεριλαμβανομένων και 21 μελών των δυνάμεων ασφαλείας που κατηγορούνται για εγκλήματα όπως η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων ακόμη και η ανθρωποκτονία.

By