Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βενεζουέλα: Νεκρή από σφαίρα στο κεφάλι 22χρονη «βασίλισσα ομορφιάς»

Η Γένεσις Καρμόνα, η οποία σπούδασε σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και ήταν εστεμμένη βασίλισσα της ομορφιάς σε τοπικά καλλιστεία

venezuelaAA

Την Τετάρτη μια 22χρονη φοιτήτρια από την πόλη Βαλένσια, στα κεντρικά της Βενεζουέλας, σκοτώθηκε σήμερα όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής διαδήλωσης, όπως κατήγγειλε η οικογένειά της. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα κατά τη διάρκεια της αναταραχής που ταλαιπωρεί τη χώρα.

Η Γένεσις Καρμόνα, η οποία σπούδασε σε σχολή τουριστικών επαγγελμάτων και ήταν εστεμμένη βασίλισσα της ομορφιάς σε τοπικά καλλιστεία, πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης στη Βαλένσια την Τρίτη, ανέφεραν οι συγγενείς της Reuters.

«Πόσο ακόμη θα ζούμε με αυτόν τον τρόπο; Για πόσο διάστημα θα είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε αυτήν την πίεση, εκείνους που μάς σκοτώνουν;» είπε ένας συγγενής της φοιτήτριας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την Τρίτη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο Λεοπόλδο Λόπες, ο οποίος κατεζητείτο από τις αρχές με την κατηγορία της υποκίνησης των αιματηρών συγκρούσεων στη χώρα, παραδόθηκε στις δυνάμεις ασφαλείας. Είχαν προηγηθεί τρεις εβδομάδες δυναμικών κινητοποιήσεων εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Εκτός από τον θάνατο της φοιτήτριας στη Βαλένσια άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά στο Καράκας και άλλος ένας έχει χάσει την ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην παραλιακή πόλη Καρουπάνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By