Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενεζουέλα: «Ρινγκ» το πολιτικό σκηνικό

Σήμερα οι εκλογές για το διάδοχο του Τσάβες

 

maduroΣτη Βενεζουέλα η πυγμαχία δεν είναι απλώς ένα άθλημα, είναι θρησκεία. Πολλοί νέοι συμμετέχουν σε αγώνες που διοργανώνονται από την κυβέρνηση και στόχο έχουν να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα.

Σύμφωνα με το euronews, αυτές τις μέρες όμως και το πολιτικό σκηνικό της χώρας έχει μετατραπεί επίσης σε ρινγκ. Οπαδοί του Νικολάς Μαδούρο έρχονται στα χέρια με υποστηρικτές του Ενρίκε Καπρίλες.

Πρόκειται για τη μικρότερη σε διάρκεια προεκλογική περίοδο στη Βενεζουέλα. Τη μάχη δίνουν ο Νικολάς Μαδούρο, «κληρονόμος» του Τσάβες, και ο Ενρίκε Καπρίλες, που ζητά τη ρεβάνς από την ήττα του περασμένου Οκτωβρίου.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια που ο Ούγκο Τσάβες δεν είναι υποψήφιος. Δίνει όμως το δικό του παρών μέσα από τις φωτογραφίες που κρατούν οι οπαδοί του, αλλά και από τις ομιλίες του εκλεκτού του Νικολάς Μαδούρο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη θα είναι εξαιρετικά σκληρή, πολύ σκληρότερη από εκείνη του περασμένου Οκτωβρίου, όταν ο Τσάβες είχε επικρατήσει του Καπρίλες με 55%.

 

 

By