Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Έρχονται μηνύματα συσπείρωσης της παράταξης

«Μπαίνουμε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από την καλύτερη δυνατή αφετηρία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, στο Γκάζι

venizelos600_140514

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους συγκεντρωμένους, τονίζοντας ότι όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής – προοδευτικής παράταξης είναι εκεί, χωρίς αποκλεισμούς, παρεξηγήσεις και προκαταλήψεις, γιατί η καρδιά της παράταξης είναι ζωντανή.

Οταν η ιστορία είναι παρούσα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι η δημοκρατική παράταξη που σηκώνει το βάρος και κερδίζει το δημοκρατικό και εθνικό στοίχημα.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το Κίνημα σεβάστηκε τις τοπικές κοινωνίες και στήριξε αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες, χωρίς χρίσματα και κομματικές ταμπέλες.

Αντίθετα, είπε, τα στενά κομματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρουσία στον δεύτερο γύρο ουσιαστικά μόνο στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο Αθηναίων. Εκεί, πρόσθεσε, το δίλλημα είναι αν η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική ή μικροκομματική και δίνοντας ο ίδιος την απάντηση, είπε ότι θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική.

Μήνυμα για πανστρατιά

Στο μεταξύ, μήνυμα για εθνική και παραταξιακή πανστρατιά στέλνει το ΠΑΣΟΚ μέσω ενημερωτικού σημειώματος προς τις οργανώσεις, τα μέλη και τα στελέχη του, αλλά και τους ψηφοφόρους της παράταξης.

Οπως αναφέρεται, «όλα μαζί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, οι αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης δίνουν το παρόν ενωμένοι σε αυτή τη μάχη, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις.

Τα μηνύματα που έρχονται από όλη τη χώρα είναι μηνύματα συσπείρωσης της παράταξης, ενότητας του έθνους, αισιοδοξίας, αλλά και αποφασιστικού αγώνα για να κρατηθούμε στη σωστή κατεύθυνση. Με την Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ισχυρό στην πρώτη τη γραμμή της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

Τονίζεται, επίσης, ότι «στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν επικεφαλής συνδυασμών είχαν θετικά αποτελέσματα. Στον δεύτερο γύρο μετέχουν ως υποψήφιοι σε 8 περιφέρειες από τις 13, αλλά και σε παραπάνω από 120 δήμους και σε παραπάνω από 30 πρωτεύουσες νομών. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί το πρώτο θετικό αποτέλεσμα με την εκλογή των περιφερειαρχών και δημάρχων που προέρχονται από το ΠαΣοΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη στο β” γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών» καταλήγει το σημείωμα.

By