Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Γιατί ζητάμε μείωση του ΦΠΑ

Έθεσε επισήμως από του βήματος της Βουλής το θέμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Debate in the House  /  Συζήτηση στη Βουλή
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Επισήμως, από του βήματος της Βουλής έθεσε το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κίνηση που ασφαλώς έχει τη σημασία της, αφού έρχεται μια ημέρα μετά την σύγκρουση που προκάλεσε μεταξύ Μαξίμου και Ιπποκράτους, το αίτημα που έθεσε ο κ. Βενιζέλος στη σύσκεψη της τρικομματικής υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε έντονο ύφος, ο κ. Βενιζέλος φάνηκε να απαντά στις διαρροές του Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ ανακάλυψε ξαφνικά το αίτημα περί μείωσης ΦΠΑ και πως το πράττει άγαρμπα, επιδιώκοντας να καρπωθεί την επιτυχία.

«Γιατί θεωρούμε ότι τώρα είναι εφικτή και η μείωση του ΦΠΑ και η επανεξέταση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης; Έτσι;» διερωτήθηκε ρητορικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εξήγησε ότι το αίτημα τίθεται τώρα  επειδή η τρόικα μόλις την Δευτέρα είπε «πως το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδος είναι στο 6%. Τυπικά, βρίσκεται στο 10% επειδή περιέχει και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αλλά το πραγματικό έλλειμμα είναι 6%».

Υποστήριξε ότι πρόκειται για εντυπωσιακή μείωση από 15% χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και «χάρη στις δικές μας πολιτικές και δεν δικαιούμαστε να μιλάμε;».

By