Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ

Σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο ΚΟ του κόμματος,  υπογραμμίζοντας ότι κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει

venizelos-KO3

Σαφές μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου έστειλε ο Ευ. Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο ΚΟ του κόμματος,  υπογραμμίζοντας ότι κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει.

«Δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση που χειρίζεται την ολοκλήρωση αυτής της εθνικής στρατηγικής, που χειρίζεται θεμελιώδη θέματα για τη χώρα, αμφισβητούμενη από την αντιπολίτευση και κυρίως στο εσωτερικό της» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας επίσης «αστείο» το σενάριο απόσυρσης των υπουργών από το κυβερνητικό σχήμα εάν η Ελιά καταψηφιστεί στις εκλογές. «Ποτέ δε μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση» τόνισε.

«Δεν είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή του κ. Σαμαρά και εμείς είμαστε συνεργάτες ή φίλοι της. Η κυβέρνηση υπάρχει επειδή εμείς εφαρμόζουμε μία στρατηγική στην οποία προσχώρησαν εκ των υστέρων οι άλλοι με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υπάρχει επειδή εμείς κατεβήκαμε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, μιλώντας ανοιχτά στον ψηφοφόρο για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών εθνικών δυνάμεων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική… Έθεσα το βασικό ερώτημα που θέτουν όλοι… τι είναι εκβιαστικό, η περιγραφή της κατάστασης ή η αλήθεια; ο εκβιασμός συντελείται όταν κάποιοι πιστεύουν ότι ‘την έχουμε βγάλει καθαρή’ ή ότι θα γυρίσουμε στα προηγούμενα και καλύτερα» σχολίασε επίσης.

«Μίλησα για το συνδυαστικό αποτέλεσμα όλων των εκλογικών διαδικασιών -δημοτικών, περιφερειακών, ευρωπαϊκών- για τη γενική αίσθηση, για το αν η κυβέρνηση θα βγει με αντοχή και δύναμη ή αν η χώρα θα περιπέσει σε μία αμφισβήτηση» σημείωσε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέκρινε λογικές χαλαρότητας της ψήφου ενώ κάποιες δηλώσεις του φαίνεται ότι στόχευαν και στα τεκταινόμενα μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

«Είδα να ενοχλούνται εκ Δεξιών, εξ Αριστερών και κάποιοι εκ των ένδον, πολύ λίγοι τολμούν να πουν ότι τίθεται θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης… Είδαμε φεστιβάλ νευρικότητας και δωρεάν μαγκιάς. Εμφανίστηκαν τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές… Καταπληκτική λογική: ‘εκτιμούμε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, αλλά ψηφίζουμε ΝΔ για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. ‘Εμείς ψηφίζουμε χαλαρά προοδευτικά, χαλαρά επειδή είναι πιο σικ, πιο καθώς πρέπει…’ και αυτοί που λένε ‘εμείς ΠΑΣΟΚ είμαστε, αλλά δε γουστάρουμε το Βενιζέλο (…) και γι’ αυτό θέλουμε κακό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, λόγω συνεργασίας με τη ΝΔ… τι θέλουν το ΠΑΣΟΚ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ;».

venizelos-KO

«Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που αμφισβητείται στο εσωτερικό της σε ψυχολογικό επίπεδο, στο επίπεδο της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των βουλευτών» τόνισε, επίσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε τα σενάρια που διακινούνται για τις μετεκλογικές εξελίξεις, εκφράζοντας την έκπληξη του για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συζήτηση κινείται με συμβατικό τρόπο, όπως είπε, σε τόσο μικρό επίπεδο.

«Μετεκλογικά πρέπει να γίνουν πολύ μεγάλες υπερβάσεις που αφορούν την παράταξη, την κοινωνία τη χώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του τοπίου που είναι η Ελλάδα μετά την κρίση» σημείωσε.

«Τρελαίνονται οι φίλοι μας της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, όταν τους λες το τοπίο της Ελλάδας μετά την κρίση, θέλουν την Ελλάδα μέσα στην κρίση» παρατήρησε, αφήνοντας αιχμές για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρατήρησε δε, ότι «έχουν μάθει το ΠΑΣΟΚ να είναι το εύκολο θύμα να είναι το μαύρο πρόβατο… σας αγαπώ και σας νιώθω γι’ αυτήν την προσπάθεια που κάναμε… όπως λεει και το Ευαγγέλιο ‘δεχθήκαμε εμπτυσμούς, κολαφισμούς και ραπίσματα’».

«Η δική μας παρέμβαση επιβεβαίωσε ότι το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο» σχολίασε επίσης με αφορμή την προς στιγμή εμπλοκή που σημειώθηκε στις τράπεζες με αφορμή την εμπλοκή με δικαιούχους με οφειλές.

«Για να ενώσουμε τη χώρα θα πρέπει να εμφανιστεί ενωμένη η παράταξη, κάποιοι ιστορικοί διχασμοί σαρώθηκαν από την κρίση» επισήμανε.

Απηύθυνε ταυτόχρονα έκκληση για ενότητα πολιτικού λόγου από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «διάταξη μάχης». Όλα θα πάνε πολύ καλύτερα απ” ό,τι εύχονται ορισμένοι που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι φίλοι μας, γιατί τους εχθρούς μας τους ξέρουμε…. χρειάζεται αίσθηση καθήκοντος και αντισυμβατικότητας» κατέληξε.


 

By