Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Δεν πάμε σε εκλογές

«Ο λαός θέλει συνεργασίες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

venizelos-KO

Την πεποίθηση ότι «η χώρα δεν πάει σε εκλογές» διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, για τον απολογισμό της ελληνικής Προεδρίας και έσπευσε να επισημάνει χαρακτηριστικά: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, όλα τα κόμματα του εθνικού συνταγματικού τόξου είναι να αγωνιστούμε ώστε να ολοκληρωθεί η έξοδος από την κρίση, να επιβεβαιωθεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Σχετικά με την παράταση αποπληρωμής και τις λήξεις των επιτοκίων ομολόγων σχολίασε πως «το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο μετά το «κούρεμα» και ιδίως την αναδιάρθρωση του 2012, εφόσον γίνουν οι παραμετρικές αλλαγές που, λίγο ή πολύ, θεωρούνται αυτονόητες, και τις έχει παρουσιάσει κατ” επανάληψη ο ίδιος ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας». Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως «εφόσον κανείς μετρήσει το χρέος σωστά, δηλαδή υπό όρους καθαρής παρούσης αξίας,  είναι μικρότερο και πιο βιώσιμο πολλών βασικών ευρωπαϊκών χωρών», ωστόσο επεσήμανε πως  «δεν θα αμφισβητήσουμε εμείς τους κανόνες της Eurostat, που εκείνη πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό δημόσιο χρέος και το χρέος κάθε κράτους- μέλους».

Τέλος στο ερώτημα για το αν θα υπάρξουν μετεκλογικές συνεργασίες απάντησε : «Δεν πρόκειται να προκύψει αυτοδυναμία. Ο λαός θέλει συνεργασίες. Άλλαξε το πολιτικό σύστημα, άλλαξε η κοινωνία, άλλαξε η συγκυρία… Περάσαμε στον «συνεργατικό» κοινοβουλευτισμό, άρα θα υπάρχουν συνεργασίες».

By