Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Η Ευρώπη να αναλάβει το ρόλο της για την Ουκρανία

«Πρέπει να λειτουργήσουν οι πολιτικοί και διπλωματικοί δίαυλοι» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών

venizelos800_030314

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Κριμαία να την ανεξαρτητοποίηση που ανακοίνωσε το τοπικό κοινοβούλιο, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι θα πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη και η λογική μεταξύ των συμβαλλόμενων πλευρών.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βενιζέλου:

«H κοινή ευρωπαϊκή θέση είναι πολύ καθαρή. Η ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να  είναι πάντα μια πολιτική αρχών. Στόχος μας είναι, ταυτόχρονα, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και η διαφύλαξη της σταθερότητας και της ειρήνης. Οι λύσεις πρέπει να είναι πάντα πολιτικές και διπλωματικές και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διασφαλίζει την αξιοπιστία της και την ικανότητά της να λειτουργεί ως βασικός παράγοντας  ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Συνεπώς, το μήνυμά μας, είναι ένα μήνυμα σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, αλλά, ταυτόχρονα και της ανάγκης  να διατηρηθούν  και να  λειτουργήσουν οι πολιτικοί και διπλωματικοί  δίαυλοι».

Η δήλωση του κ. Βενιζέλου έγινε από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της άτυπης συνάντησης  που είχαν οι 28 Υπουργοί  Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών, σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες,  και πριν την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την Προεδρία της Υπάτης Εκπροσώπου, Κάθριν Άστον.

By