Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Η κυβερνητική σταθερότητα περνάει από την Ελιά

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες διευκρινίσεις του Γιώργου  Παπανδρέου, ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στέλνει μηνύματα πως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προεδρία του κόμματος

venizelosA-omilia

Η αντοχή της κυβέρνησης θα κριθεί από τις εκλογικές επιδόσεις της Ελιάς, προειδοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσδιορίζοντας την κρισιμότητα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο κ. Βενιζέλος εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες διευκρινίσεις του Γιώργου  Παπανδρέου, ότι παραμένει στο ΠΑΣΟΚ, ενώ στέλνει μηνύματα πως δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προεδρία του κόμματος.

«Αν η Ελιά, μέσα στην οποία μάχεται το ΠΑΣΟΚ, δεν στηριχθεί επαρκώς, υπάρχει πρόβλημα για τις ισορροπίες, τον προσανατολισμό και την αντοχή της κυβέρνησης και της εθνικής στρατηγικής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η θέση που θα έχουν το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στο κομματικό φάσμα «και άρα ο προοδευτικός πόλος μέσα στην κυβέρνηση», αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για το πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής, «πολύ πιο κρίσιμο από τον τεχνητό διπολισμό και τη μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ».

«Ξέρετε, θεωρητικά -αλλά γιατί όχι και πρακτικά;- μπορούμε τώρα μέσα από τις αγορές να βρούμε τα 25 δισ. ευρώ περίπου που χρωστάμε στο ΔΝΤ και έτσι να μη συντρέχει λόγος ύπαρξης της τρόικας, γιατί η τρόικα υπάρχει λόγω του ΔΝΤ. Τα άλλα είναι ευρωπαϊκοί θεσμοί και ευρωπαϊκές διαδικασίες» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για το αν ανησυχεί από το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση που η Ελιά δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος σχολιάζει ότι «το σενάριο αυτό προϋποθέτει πως κάποιοι θέλουν να καταστραφεί η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθούν ασύντακτα η Ελιά και το ΠΑΣΟΚ σε βουλευτικές εκλογές, μαζί με όλο τον τόπο, χωρίς πλαίσιο, χωρίς έλεγχο των καταστάσεων, για να αμφισβητήσουν εμένα που ανέλαβα τα καθήκοντα αυτά, κατ’ ανάγκη, επιστρατευόμενος. Νομίζω ότι μια τέτοια σύνθεση κυνισμού και ανοησίας δεν μπορεί να υπάρξει και εάν κάποιος διατυπώσει αυτή τη σύνθεση δεν θα βρει κανέναν οπαδό».

By