Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Η τρόικα θα έρθει το ταχύτερο

«Έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο επί τη βάση του οποίου πορευόμαστε»

Samaras-Benizelos

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι οι θέσεις της χώρας είναι διαμορφωμένες σχετικά με την επιστροφή της τρόικα στην Αθήνα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών.

«Έχουμε ένα σχέδιο ολοκληρωμένο επί τη βάση του οποίου πορευόμαστε, το σχέδιο τηρείται και νομίζω θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα όπως τα έχουμε πει» τόνισε και ανέφερε ακόμη ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν στην Αθήνα το ταχύτερο, για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων στο Δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, οι θέσεις του οποίου λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Όλα τα θέματα συζητούνται και στο τέλος βγαίνει το συμπέρασμα, πρόσθεσε.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ανέφερε ότι σε αυτό τον τομέα έχουν γίνει πολλά και ζήτησε να μη λησμονούνται οι διαρθρωτικές αλλαγές. Σε ερώτηση για τον διάδοχο του κ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας, απάντησε ότι θα ανακοινωθεί όταν πρέπει.

By