Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: «Θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες»

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ

venizelos 2

«Θυσίες πέντε ετών μπορούν να χαθούν μέσα σε πέντε μέρες», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στρέφοντας τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για την υγεία.

«Όλα όσα βλέπουμε είναι ο κίνδυνος της χώρας», είπε αναφερόμενος στις αντιδράσεις των αγορών και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γίνουν εκλογές και προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας ΤσίπραΚαμμένου, καθώς χαρακτήρισε «προανάκρουσμα» τη συνάντηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Στην καλύτερη περίπτωση θα αποδειχθεί μια πολιτική απάτη, αλλά υπάρχουν και τα σενάρια της απόλυτης καταστροφής, της ακύρωσης των θυσιών του λαού, γιατί δεν θέλει πολύ να καταρρεύσει το σύστημα», απάντησε ο ίδιος.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ιδίως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «αλαλάζει, επιχαίρει» για την αντίδραση των αγορών και τόνισε: «Γιατί ζητωκραυγάζουν; Επειδή διαψεύδονται όλα όσα επαγγέλλονται για τη δική τους κυβερνητική πορεία; Επειδή βλέπουμε σκηνές από το μέλλον; Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι βιάστηκε να μιλήσει για έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, οι ίδιοι που μιλάνε για λεβέντικη και τσαμπουκαλίδικη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη;»

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση που λέει ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση, παρατήρησε: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι οι Ευρωπαίοι τους τρέμουν. Ότι θα πείσουν ή θα υπνωτίσουν με τη γοητεία τους, τους Ευρωπαίους συνομιλητές κι επειδή η Ελλάδα θα γίνει το Κούγκι της Ευρώπης, θα υποκλιθούν και θα αποδεχθούν λύσεις, κάτι που δεν κάνουν σε εμάς». Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η έξοδος από τα Μνημόνια θα γίνει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η έξοδος από την κρίση θα γίνει με ευρωπαϊκή στήριξη, μίλησε για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων και δήλωσε κατηγορηματικά ότι η χώρα μπορεί να αλλάξει σελίδα και η κυβέρνηση ξέρει τι και πότε το ζητάει.

By