Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Ισχυροποιούμαστε έναντι των εταίρων μας

Τη θέση πως «κανείς δεν επιθυμεί εθνικές εκλογές» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

venizelos

Για «την πολύ μεγάλη σημασία που έχει για την Ελλάδα η επιστροφή στις αγορές» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Η έξοδός μας στις αγορές επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και την αλλαγή στην εθνική οικονομία. Μας κάνει πιο ισχυρούς στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Προσελκύονται επενδυτές, αλλάζει το κλίμα» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού, ο ίδιος επεσήμανε ότι ήταν σκληρές και πολλές για τέσσερα χρόνια αλλά ξεκαθάρισε ότι πλέον δεν θα υπάρξουν άλλα δημοσιονομικά μέτρα. Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο και νέο δάνειο, όπως υποστηρίζουν οι πολιτικοί αντίπαλοι, κάτι που όπως είπε φάνηκε και από την σημερινή στάση των αγορών απέναντι στη χώρα μας.

«Τώρα αρχίζει η ανταπόδοση. Μέσω της κατανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος θα βοηθήσουμε διάφορες κοινωνικές ομάδες» συνέχισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, κατά τις οποίες η έξοδος στις αγορές μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας δικαιούται να πει την άποψή του, λέγοντας ωστόσο ότι δεν είναι ημέρα για εσωκομματικές αντιδικίες.

Επιπλέον, επιτέθηκε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια, ενώ σχολιάζοντας την άποψη ότι το πανηγυρικό κλίμα της κυβέρνησης είναι ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, ο ίδιος είπε ότι πρόκειται για παραλογισμό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επαινεί τώρα το Μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές  εκλογές, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία παρουσία στους δήμους και τις περιφέρειες και τόνισε ότι διακύβευμα του ΠΑΣΟΚ είναι η αντοχή της κυβέρνησης και η διατήρηση της νομιμοποίησης της. «Κανείς δεν θέλει εθνικές εκλογές τώρα» έσπευσε να δηλώσει.

Για την υπόθεση Μπαλτάκου, είπε ότι το εν λόγω ζήτημα που προέκυψε δεν επηρεάζει την πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «όποιος δεν υπακούει στην κυβερνητική πολιτική δεν έχει χώρο στην κυβέρνηση».

Για τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και για την «ταραχώδη» σχέση που ακούγεται ότι έχουν, σχολίασε ότι έκανε τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορούσε και ότι εφάρμοσε μια δύσκολη πολιτική που αποφασίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

By