Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Ο μόνος ασφαλής δρόμος για την Ελλάδα η Ευρώπη

Δεκτός έγινε το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών και η κατάσταση στη Ευρώπη, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

papouliasΟ κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. «Οι  εξελίξεις τρέχουν.  Το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών αλλάζει τα δεδομένα στους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «ελπίζω να λειτουργήσει προς το καλό των λαών και των κοινωνιών, γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να λειτουργήσει συντηρητικά, να τροφοδοτήσει αντιδράσεις πολιτικά συντηρητικές και οικονομικά σκληρά νεοφιλελεύθερες.  Και γι’αυτό θέλουμε να αναβιώσει η κλασσική ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, χάρις στους αγώνες και τις ιδέες της οποίας διαμορφώθηκε το μεγάλο κεκτημένο της Ευρώπης,  ιδίως το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και το μοντέλο ανάπτυξης.  Και αυτό τώρα έχει χαθεί λόγω της κρίσης.  Και στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αρχίζει μεθαύριο θα μιλήσουμε όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στο Συνέδριο «θα έρθουν αρκετοί σοσιαλιστές να μας χαιρετήσουν από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, γιατί χρειαζόμαστε προοδευτικούς συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη.  Δεν υπάρχει καλύτερο γήπεδο, δεν υπάρχει ασφαλέστερο πλαίσιο για τον ελληνικό λαό. Όλα τα άλλα είναι άκρως επικίνδυνα».

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε πως «οι οιωνοί φαίνεται ότι είναι καλοί».

[space size=»30″]

By