Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: «Πρέπει να λειτουργήσουμε ως εγγυητές της σταθερότητας»

«Το κάθετί που λέγεται ή που γίνεται στο εσωτερικό της χώρας έχει τεράστιο κόστος«

Benizelos

Την μεγάλη σημασία της σταθερότητας στην πολιτική ζωή της χώρας τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης της Δημοκρατικής Παράταξης με τίτλο «Δημοκρατική Παράταξη-Ξεκινάμε» που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν η ανασυγκρότηση κι ενδυνάμωση της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης στην πορεία προς το συνέδριο.

Επιβάλλεται «τώρα να καταλάβουμε πως το κάθετί που λέγεται ή που γίνεται στο εσωτερικό της χώρας, ο κάθε υπαινιγμός, ο κάθε υπαινιγμός, η κάθε αμφισβήτηση των προθέσεων της χώρας, η έλλειψη συστράτευσης, θάρρους, οποιαδήποτε αμφισβήτηση της αλήθειας, έχει τεράστιο κόστος», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι υποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς: Τάκης Αναστόπουλος, Γιώργος Βερνίκος, Αλεξάνδρα Δαλιάνη, Μάνος Επιτροπάκης, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Σωτήρης Κατσέλος, Παντελής Καψής, Παναγιώτης Κωστούλας, Νίκος Μπίστης, Σπύρος Νικόπουλος, Παναγιώτης Πάτρας.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «εμείς τώρα πρέπει να λειτουργήσουμε ως εγγυητές της σταθερότητας», όχι της κυβερνητικής που, όπως είπε, δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτή από μόνη της, «αλλά της σταθερότητας της συνολικής εθνικής προσπάθειας που πρέπει να οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση».

Προηγουμένως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αναφέρει ότι η χώρα περνάει τώρα μια πολύ περίεργη φάση, λειτουργεί εργαστηριακά.

«Η βούληση μας να οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση για την έξοδο από την κρίση, να αγωνιστούμε για να κερδίσουμε εθνικό χρόνο προκειμένου να συμφωνήσουμε την έξοδο από την κρίση με ασφαλή τρόπο και να παραδώσουμε τη χώρα ως ομαλή αυτόνομη ισότιμη μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, ικανή να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, αυτή μας η βούληση και εξαγγελία έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη ταραχή», είπε και συνέχισε: «και φαίνεται καθαρά τώρα, βλέπετε πώς αντιδρούν οι αγορές και τα διεθνή ΜΜΕ»

By