Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: «Πρέπει να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και την τετραετία»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης οριοθέτησε τους στόχους του κόμματός του εντός της κυβέρνησης

venizelos600_1402014

Την ολοκλήρωση της τετραετίας, άρα και την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, έθεσε ως στρατηγικό στόχο του ΠΑΣΟΚ αλλά και ως κορυφαία εθνική πολιτική προτεραιότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύσκεψη που είχε με υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά.

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η εκλογή νέου προέδρου Δημοκρατίας δεν αφορά στα πρόσωπα «αλλά στην υποχρέωση των κομμάτων και των βουλευτών για σταθερότητα«. Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμική λογική» και τον  Αλέξη Τσίπρα ότι «πηγαίνει στην Ευρώπη για να κάνει ουσιαστικά μια ευρωπαϊκή καμπάνια κατά της χώρας». Απαντώντας δε στα περί «Τσιριμώκων» φέρεται να είπε ότι «αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω» και «να υπάρξουν συνέργειες κατά το δυνατόν, με βάση και τα πέντε σημεία που είχε θέσει ο ίδιος επί των οποίων θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων«.

Μιλώντας για το ρόλο του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση και την περίοδο μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι που εξασφαλίζει το προοδευτικό πρόσημο , θέλει να εκφράσει την εθνική ενότητα, να ξαναενώσει το έθνος«.

Υπογράμμισε δε ότι παραμένουν οι βασικοί στόχοι για συναίνεση, ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης για το χρέος, η υλοποίηση των πέντε σημείων, η στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τα κοινωνικά θέματα, η επιχειρηματικότητα, η ρευστότητα, κ.ά.

Ως προς το θέμα της διαθεσιμότητας  είπε ότι μπαίνει στο γενικότερο πλαίσιο διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που αφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους, τα δημοσιονομικά, και άλλα θέματα που η ίδια η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι θα μπορούσαν να τεθούν εκ νέου (όπως πχ το πετρέλαιο θέρμανσης)

«Δεν αρνούμαστε τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουμε υπογράψει έως σήμερα, αλλά παράλληλα οφείλουμε να βελτιώνουμε την πορεία των πραγμάτων εκεί που δεν αποδίδουν» είπε εξηγώντας τη νέα γραμμή του κόμματός του  και σημείωσε ότι όπου επιτυγχάνονται οι στόχοι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και προβλήματα και ότι συνεπώς πρέπει να ολοκληρωθεί αδιατάρακτα η προσπάθεια.