Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Προλαβαίνουμε την υλοποίηση των στόχων μας

Στόχος να κλείσουν όλα τα εκκρεμή θέματα πριν την επιστροφή της τρόικα

venizelos-maximou

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τραπεζίτες της χώρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα προλαβαίνει να τους στόχους της.

«Στόχος μας είναι όλα να έχουν λήξει μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου. Θα προλάβουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

«Εν πάση περιπτώσει, θα προλάβουμε πριν προκύψουν ανάγκες, γιατί έχουμε έναν σχεδιασμό ο οποίος μας επιτρέπει να φτάσουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, σε μια συμφωνία, σίγουρα πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου έρχονται σε μια στιγμή που τα μηνύματα από την πλευρά των δανειστών είναι αμφίσημα. Το μεσημέρι η εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι θα πρέπει να σημειωθεί πρόοδος ώστε να οριστεί η ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα. Προσέθεσε δε ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά θέματα.

Ποιο συγκεκριμένα, η κ. Αντρέεβα είπε ότι απαιτείται περαιτέρω πρόοδος σε ορισμένα ζητήματα, όπως στον προϋπολογισμό του 2015, τα «κόκκινα» δάνεια, την είσπραξη των φόρων και άλλες πηγές δημοσίων εσόδων. Την ίδια στιγμή, Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η τρόικα θα επιστρέψει το Σαββατοκύριακο για να συνεχιστεί η αξιολόγηση.

By