Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος προς Τσίπρα: Δεν σέβεστε τους αγρότες!

Ασέβεια προς τους αγρότες αλλά και το κοινοβούλιο καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο Ε.Βενιζέλος

 

“Εντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε – με την ομιλία του στην Βουλή – ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορώντας τον μάλιστα  για παροχή πολιτικής στήριξης σε ενέργειες όπως αυτή στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

@fosphotos.com Philippos Messinis
@fosphotos.com Philippos Messinis

Καταλόγισε στον Α.Τσίπρα έλλειψη σεβασμού προς τους αγρότες αφού – όπως είπε – αφιέρωσε σε αυτούς ένα πολύ μικρό μέρος 2,5 λεπτών στην ομιλία του. Τον κατηγόρησε ότι «χρησιμοποίησε σαν άλλοθι τον Ελληνα αγρότη, την αγωνία του και τις κινητοποιήσεις του για να έρθει στη Βουλη και να επαναλάβει την αντιμνημονιακή ρητορική του» προσθέτοντας οτι  «δεν υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από την αλαζονεία ενός κόμματος που υποτίθεται πως είναι αριστερό». Επίσης έκανε λόγο για υποσχέσεις προς τους αγρότες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Ο Ε.Βενιζέλος σημείωσε επίσης – αναφερόμενος πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ- πως «η δική σας επιλογή, θα οδηγούσε όχι σε ύφεση αλλά σε ακύρωση της οικονομίας, σε μια ζούγκλα».Υποστήριξε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στην ανάπτυξη αναφέροντας χαρακτηριστικά:  «Πείτε μου μια επένδυση που έχετε στηρίξει, έστω μια τουριστική. Δεν υπήρχε καμία επένδυση που να ξέρω και δεν έχει υπονομεύσει το κόμμα σας».

Μάλιστα θέλησε να αποδομήσει καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για γερμανική επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες λέγοντας ότι ο Α.Τσίπρας κατέθεσε στην Βουλή έγγραφο που υποτίθεται ότι υπογράφονταν από τον επικεφαλής της  Deutsche Bank Γ.Ακερμαν όμως στην πραγματικότητα υπογράφονταν από έναν υπάλληλο με το ίδιο επώνυμο.

Τέλος αναφερόμενος στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που έχει καταθέσει τονίζοντας πως στο επίκεντρο του βρίσκεται η ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής.[space size=»30″]

By