Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Βλάπτεις την παράταξη

Papandreou VenizelosΑνοικτό το ενδεχόμενο να μετάσχει στην κυβέρνηση και ο ίδιος – είτε από τη θέση αντιπροέδρου, είτε (και) υπουργού ανεξαρτήτως από την στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, άφησε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στον Real fm, και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε πως δεν συναρτά την στάση του από τις αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ. Χαρακτήρισε δε το ζήτημα δευτερεύον και πως θα το συζητήσει με τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Αποκάλυψε ότι σήμερα ή αύριο θα γίνει συνεννόηση με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη για να «τελειώνει» όπως είπε το θέμα με τις εκκρεμότητες. Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πει «όχι» σε κάποιες αξιώσεις της τρόικας, όπως οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η παράταση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ.

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η μετωπική που εξαπέλυσε κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Σχολιάζοντας την εμφάνιση που του επεφύλαξαν οπαδοί του στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε πως το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν λιτό και προσεκτικό, συμβουλεύοντας πως «πρέπει όλοι να έχουμε επίγνωση». Προχωρώντας ένα βήμα περισσότερο, κατηγόρησε ευθέως τον κ. Παπανδρέου για στημένη φιέστα που προξενεί ζημία στην παράταξη: «Όταν στέλνουμε μηνύματα και εικόνες που δείχνουν ότι δεν έχουμε επίγνωση τότε βλάπτουμε παράταξη» είπε χαρακτηριστικά…

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Στο μεταξύ δρομολογείται στο ΠΑΣΟΚ η εκλογή νέων οργάνων. Η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ορίσθηκε για Τετάρτη ή (το πιθανότερο) Πέμπτη, προκειμένου να εκλέξει το νέο γραμματέα του Κινήματος και το νέο Πολιτικό Συμβούλιο.

[space size=»30″]

By