Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βενιζέλος: Στοιχείο ανεξαρτησίας η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Όταν «μιλήσουν» οι αγορές, θα κλείσουν πολλά στόματα στην Ελλάδα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

venizelos elia 2

Ως ένα πολύ μεγάλο βήμα χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επαναφορά της Ελλάδας στις αγορές, μιλώντας τη Δευτέρα σε συνάντηση των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης, με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τη συμμετοχή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και τις εκλογικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και των κινήσεων.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή την περίοδο η χώρα «αγωνίζεται να ολοκληρώσει δύσκολες οριστικές κινήσεις που τη φέρνουν στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο» και πως κάθε μέρα είναι σημαντική, γιατί «κάθε μέρα πρέπει να συμβαίνει κάτι που κατοχυρώνει τα επιτεύγματα των πολιτών, που δείχνει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο».

Σημείωσε δε ότι «είναι σημαντικό ότι η Ελλάδα τώρα κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την κανονικότητα μέσα από τη σταδιακή και προστατευμένη επάνοδο στις αγορές», για να προσθέσει πως «είτε το θέλουμε είτε όχι η συμμετοχή μιας χώρας στις διεθνείς αγορές είναι στοιχείο ανεξαρτησίας και κυριαρχίας». Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό να μας αποτιμήσουν οι αγορές επιτέλους για να κλείσουν πολλά στόματα που κάνουν χωρίς λόγο αρνητικά σχόλια ή που δεν σέβονται όσο πρέπει τον αγώνα και την αγωνία των πολιτών».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By