Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: «Τα νεοναζιστικά στοιχεία θα περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία»

Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος κατάφωρα αποκρουστική υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Benizelos

Τη βεβαιότητά του ότι «νεοναζιστικά στοιχεία, τα οποία επιτίθενται στη Δημοκρατία και στο κράτος δικαίου, θα περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία, που αποδοκιμάζει τη μισαλλοδοξία», εκφράζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «οι Έλληνες, σήμερα, Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, τιμούν τη μνήμη και αποτίουν το δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους, Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος κατάφωρα αποκρουστική και αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην αταλάντευτη εφαρμογή της υφιστάμενης αντιρατσιστικής νομοθεσίας και στην κατηγορηματική καταδίκη του αντισημιτισμού.

«Η ελληνική Πολιτεία, με συστηματικές της ενέργειες, συνδράμει ανελλιπώς τις διεθνείς προσπάθειες για το σεβασμό της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού. Η Ελλάδα, σήμερα, ενώνει τη φωνή της με τη συνείδηση της ανθρωπότητας, αντιστέκεται στη λήθη και τιμά τα εκατομμύρια αθώα θύματα της Ολοκαυτώματος», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By