Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Δεν θα γίνει ανεκτή η δράση εγκληματικών οργανώσεων

«Η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία», τονίζει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

VENIZELOS2Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

«Η δράση εγκληματικών οργανώσεων που τροφοδοτούν το φαύλο κύκλο της βίας δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή από τη συντεταγμένη ελληνική πολιτεία», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα θεσμικά μέτρα και έχει ζητήσει από την ελληνική δικαιοσύνη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία που τιμωρεί αυστηρά εγκληματικές πράξεις που έχουν τελεσθεί.

«Ταυτοχρόνως, θα ενισχυθεί η σχετική ποινική νομοθεσία. Το κράτος δικαίου πρέπει να επιβληθεί και θα επιβληθεί», τονίζει, ενώ, σχολιάζοντας την προσπάθεια κάποιων να συνδέσουν τη δράση της Χρυσής Αυγής με την επικείμενη Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε., διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία».
«Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού», λέει.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως «η δράση της οργάνωσης αυτής, που δηλώνει απροκάλυπτα ναζιστική, αμαυρώνει την εικόνα της χώρας».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζει επίσης πως έχει γίνει ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουν οι οικονομικές συνθήκες που επέτρεψαν την εμφάνιση των ακραίων αυτών συμπεριφορών.

«Μετά από έξι χρόνια θυσιών του ελληνικού λαού και βαθιάς οικονομικής ύφεσης, που έχει οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, πρέπει να γίνει σαφές προς εταίρους και τους διεθνείς οικονομικούς φορείς που εμπλέκονται στο ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής ότι υπάρχει ένα όριο της δημοκρατικής αντοχής των κοινωνιών που βρίσκονται σε μακροχρόνια ύφεση. Γι” αυτό έχουμε πει ότι πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα δεν τα αντέχει ούτε η ελληνική οικονομία ούτε η ελληνική κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει, προτεραιότητα πλέον είναι η επάνοδος σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και ο μετασχηματισμός του κράτους σε ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. «Τώρα, προτεραιότητα είναι να πιάνει τόπο, υπέρ των πιο αδυνάτων, το πρωτογενές πλεόνασμα πού πετυχαίνει η χώρα μας μετά από μεγάλα ελλείμματα επί σειρά ετών», υποστηρίζει ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να φθάσει στην αμερικανική μεγαλούπολη απόψε και αύριο ξεκινά το πρόγραμμα των επαφών του με συνάντηση που θα έχει με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μουν.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By