Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βενιζέλος: Όχι σε νέα μέτρα, γρήγορα να τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Συνεχής ήταν η επικοινωνία των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση όλο το Σαββατοκύριακο.

Ο Ευαγγελος Βενιζελος συνομίλησε και με τον κύριο Σαμαρά αλλα και με τους κ.κ Κουβέλη και Μανιτάκη ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες αναφορικά με τη ρύθμιση του υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης για το δημόσιο

Σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να συναντηθεί με την τρόικα και αυτό θα  γίνει κατά πάσα πιθανότητα  την Τρίτη.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει, μέσω όλων των επαφών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις θέσεις που παρουσιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο όσων συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των τριών αρχηγών την περασμένη Τετάρτη για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, την ανάγκη ολοκλήρωσης της  συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank, τη ρύθμιση των  φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων με το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων. Κορυφαίο βέβαια σημείο είναι η κάλυψη του όποιου δημοσιονομικού κενού χωρίς πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση και στο ζήτημα της κινητικότητας στη δημόσια διοίκηση ιδίως μετά την αποδοχή εκ μέρους της τρόικας του κανόνα 1:1 στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι έχει πρωτεύουσα σημασία να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα γιατί πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, να ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος που είναι ο βασικός μοχλός στήριξης της πραγματικής οικονομίας, αλλά και για να σταλεί το καθαρό μήνυμα ότι η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο από τη κρίση χωρίς παλινδρομήσεις.

By