Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βιντεοπαιχνίδι με ήρωα τον Πούτιν

Στο «Don’t mess with Putin» ο Ρωσος πρόεδρος παλεύει με ζόμπι

PutinΒασικός ήρωας σε βιντεοπαιχνίδι όπου θα δίνει μάχη με αιμοσταγή ζόμπι που εκτελούν τις διαταγές του διαβολικού Ρασπούτιν είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το βιντεοπαιχνίδι με τίτλο «Don’t mess with Putin» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα της Apple και στο Google Play.

Δημιουργός του είναι ο Βέλγος Michele Rocco Smeets, γνωστός για το βιντεοπαιχνίδι “Run Snowden Run”, με επίκεντρο φυσικά τον γνωστό πλέον Έντουαρντ Σνόουντεν που οι ΗΠΑ θεωρούν φυγά και προδότη.

Ο Smeets δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα RBK Daily ότι η ιδέα για το νέο του παιχνίδι του ήρθε αφότου ανακάλυψε το παιχνίδι “Call of Duty Black Ops: Zombies”. Ιδιαίτερη έμπνευση για εκείνον ήταν ο χαρακτήρας Nikolai Belinski, ένας Ρώσος στρατιώτης που πολεμάει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είμαι θαυμαστής του Πούτιν και μου αρέσει το αυστηρό του ύφος, οπότε του ταιριάζει ο ρόλος ενός σούπερ ήρωα» φέρεται να είπε στην ίδια εφημερίδα ο Smeets.

Την είδηση δεν τη σχολίασε το Κρεμλίνο ενώ χλιαρά χειρίστηκαν το θέμα και τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αρκούμενα στην ανακοίνωση της κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

Ωστόσο τα σαρκαστικά και ειρωνικά σχόλια δίνουν και παίρνουν στα social media. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο ενός ακροατή του ραδιοφωνικού σταθμού της αντιπολίτευσης Ekho Moskvy, ο οποίος συνέστησε η σκληρή ρητορική του Πούτιν να συμπεριληφθεί στο βιντεοπαιχνίδι όπως το “mochit v sortire” (“to kill in the toilet”), που χρησιμοποίησε αναφερόμενος σε Τσετσένους τρομοκράτες το 1999.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By