Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η βελγική L΄Echo για την απόφαση της Βιοχάλκο

 Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της βελγικής εφημερίδας

vioxalkobΔημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της βελγικής εφημερίδας «L’ Echo» αναφέρεται στην απόφαση του βιομηχανικού ομίλου Βιοχάλκο να μεταφέρει την έδρα του στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση ελήφθη λόγω της απροθυμίας των ελληνικών τραπεζών για παροχή πιστώσεων προς τις επιχειρήσεις του ομίλου. Η μεταφορά έδρας συνοδεύεται από είσοδο στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα η εταιρία Βιοχάλκο θα απορροφηθεί από τη βελγική θυγατρική της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για «διασυνοριακή συγχώνευση μέσω απορρόφησης».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Βιοχάλκο είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανικές ομάδες. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, πραγματοποιεί κύκλο εργασιών αξίας 4 δισ. ευρώ και απασχολεί περίπου 8.000 άτομα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει, τέλος, ότι κατά τελευταίους μήνες, δύο άλλες μεγάλες ελληνικές εταιρείες έχουν επιλέξει να μετακινήσουν την έδρα τους στο εξωτερικό: Η Coca-Cola Hellas και η ΦΑΓΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By