Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βολές ΗΠΑ κατά Πούτιν για την Κριμαία

Έντονα μηνύματα από Κίεβο και ΝΑΤΟ για την επιλογή του Ρώσου προέδρου

PUTIN

Ο Λευκός Οίκος καταφέρθηκε κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά από την απόφαση του τελευταίου να παραστεί στην Κριμαία και στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 9 Μαΐου για την αντιφασιστική νίκη, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να τονίζει την Παρασκευή ότι η ενέργεια του κ. Πούτιν θα αυξήσει την ένταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του, δήλωσε ότι η επιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσία αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων κατοίκων της Σεβαστούπολης, στην ουκρανική αυτή χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ρωσία τον Μάρτιο, όπου νωρίτερα επιθεώρησε τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Πούτιν, ο οποίος στεκόταν όρθιος στην γέφυρα του λευκού ταχύπλοου φορώντας ένα μαύρο αδιάβροχο και είχε δίπλα του τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, συνεχάρη μέσω ενός μεγάφωνου τα πληρώματα, τα οποία στέκονταν προσοχή, των περίπου δέκα πολεμικών πλοίων μπροστά από τα οποία πέρασε, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Οι προκυμαίες του λιμανιού της Σεβαστούπολης ήταν κατάμεστες από κόσμο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την πρώτη αυτή επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κριμαία από την προσάρτησή της στην Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την μια σκόπιμη κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν χαρακτήρισε σήμερα «ανάρμοστη» την πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Κριμαία από την προσάρτησή της στην Ρωσία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By