Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βορίδης: Άμεση πρόσληψη 370 γιατρών

«Είναι εξασφαλισμένα τα ποσά για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων»

voridis 2

Σε βάθος εξαμήνου θα γίνουν οι 2.800 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, όπως διευκρίνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης. Σε δηλώσεις του προανήγγειλε αλλαγές στο ωράριο εργασίας των γιατρών και διαβεβαίωσε ότι το ποσό για την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων είναι διασφαλισμένο.

Συγκεκριμένα σχετικά με τις προσλήψεις, ανέφερε πως από τις 2.950 που αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, οι 2.800 θα γίνουν σε χρονικό βάθος εξαμήνου καθώς θα πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ, έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως  κάποιοι νοσηλευτές θα προσληφθούν άμεσα, όπως και περίπου 370 γιατροί.

Ο Μ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο εργασίας τους, καθώς θα πρέπει να ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη και τόνισε πως προκρίνεται η λύση που καταργεί τις εφημερίες και καθορίζει τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σε ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές.

Τέλος όσον αφορά στους ανασφάλιστους, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε  ότι το κόστος της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στην ήδη προϋπολογισμένη, για την Υγεία, δαπάνη των 2,09 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

 

By