Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Άνετα μπορεί να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή

«Ο Τσίπρας δεν έχει τους 120»

voridis 2

«Θέλω να φύγει η Τρόικα και το ΔΝΤ από την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην real news. Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε την ανάγκη να μπει η Ελλάδα σε μία περίοδο κανονικής χρηματοδότησης με ικανοποιητικά επιτόκια και πρόσθεσε πως το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι «οι Έλληνες να δείξουν στον κόσμο ότι ζουν σε μία περιφερειακή χώρα η οποία προχωράει και προκόβει».

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την πεποίθηση πως η παρούσα Βουλή μπορεί «άνετα» να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισημαίνοντας πως «ο Τσίπρας δεν έχει τους 120», ωστόσο διευκρίνισε πως το αν συγκεντρωθούν οι 180 βουλευτές που θέλει η κυβέρνηση «συνδέεται με τις σκέψεις ευθύνης που θα πρέπει να κάνουν οι βουλευτές». Σπεύδει όμως να κατηγορήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ότι «κάνει κατάχρηση μιας συνταγματικής δυνατότητας» και του καταλογίζει ότι μετατρέπι «τη διαδικασία της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σε διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας για την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί «επικίνδυνο» τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βορίδης τονίζει χαρακτηριστικά » Δεν ανησυχώ υπό την έννοια ότι θα βρεθούμε εκτός Ε.Ε ή ότι θα γίνει κομμουνισμός στην Ελλάδα. Εχω πραγματική ανησυχία ότι εξαιτίας ανεύθυνων πολιτικών μπορεί να ακυρωθεί η προσπάθεια της χώρας. Παράλληλα αποκλείει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ αναφέρει πως «κάθε νέο μέτρο ειδικά όταν είναι πολύπλοκο τεχνικά είναι πιθανό να έχει λάθη», ωστόσο επισημαίνει πως «χρειάζεται ανοιχτό μυαλό και ευελιξία ώστε να διορθώνεις λάθη χωρίς να δημιουργείται αναπότρεπτη ζημιά. Αυτό κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά».

By