Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Δεν βλέπω συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουμε μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις»

Αποστάσεις από τις δηλώσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου περί ενδεχόμενης συγκυβένρησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ  πήρε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε : «δεν βλέπω ως πιθανότητα τη συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Θα έχουν μείνει δύο κόμματα στη Βουλή; Τα δυο κόμματα έχουν πολύ μεγάλες ιδεολογικές αποκλίσεις μεταξύ τους όσο και καλή διάθεση και να έχεις, που δεν νομίζω ότι υπάρχει… Με το ΠΑΣΟΚ είχαμε σύγκλιση σε μεγάλα ζητήματα».

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι ακόμα θολό το τοπίο στην προσπάθεια του πολιτικού ανοίγματος που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Δεν είμαι καθόλου βέβαιος οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει ονόματα και διευθύνσεις μόνο για ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει κάνει αναφορές δεν ακουω καθαρή θέση συνεργασιών».

Παράλληλα αναφερόμενος σε θέματα της αρμοδιότητας του ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε πως αύριο, Τρίτη, θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις προσλήψεις 2.800 γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων προσωπικού για την ενίσχυση του συστήματος υγείας (200 άτομα εξ αυτών στο ΕΚΑΒ) και επαναδιατύπωσε το αίτημα του για αύξηση κονδυλίων στον τομέα της υγείας σημειώνοντας ότι διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο των πόρων, από τον προϋπολογισμό του 2015, με διαφορετική κατανομή μεταξυ των υπουργείων.

Μάλιστα επεσήμανε πως με υπουργική απόφαση του προκατόχου του Άδωνη Γεωργιάδη οι ανασφάλιστοι που χάνουν τις δουλειές καλύπτονται πλήρως νοσοκομειακά και επειδή, όπως εξήγησε, έμενε και το κομμάτι της φαρμακευτικής περίθαλψης,  δόθηκε η αρμοδιότητα στον ΕΟΠΥΥ να καλύπτει τους ανασφάλιστους και φαρμακευτικά με ΥΑ που εξεδόθη το Σάββατο. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι για το «νοσοκομειακό κομμάτι» καλύπτονται 75 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, ενώ για το φαρμακευτικό υπάρχει πρόβλεψη 100 εκατ. ευρώ.

By