Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Δεν μπορεί κάθε υπουργός να λέει όχι σε αυτά που έχουμε ψηφίσει

 Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανασφάλιστους προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας

Την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ανασφάλιστους προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης με δηλώσεις του στο Mega.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως οι ανασφάλιστοι πολίτες έχουν πλέον δικαίωμα περίθαλψης από τα δημόσια νοσοκομεία ενώ με υπουργική απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας παρέχεται και το δικαίωμα φαρμακευτικής κάλυψης.

«Έχει εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία οι ανασφάλιστοι αποκτούν πρόσβαση στο σύστημα υγείας», είπε ο κ. Βορίδης επισημαίνοντας πως θα συσταθεί στα νοσοκομεία τριμελής επιτροπή για τον έλεγχο της διαδικασίας. Επιπλέον, αποκάλυψε πως ο προϋπολογισμός για τα φάρμακα των ανασφάλιστων θα αγγίξει τα 200 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βορίδης τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικό θέμα να καταπολεμηθεί η διαφθορά υποστηρίζοντας ότι έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ελλείψεις σε υλικά. «Το σύστημα έχει τρύπα. Πρέπει να γίνουν πολλά στο κομμάτι της διαχείρισης», τόνισε.

Σχολιάζοντας  τις διαφωνίες που προέκυψαν στο κυβερνητικό σχήμα, υπογράμμισε: «Θεωρώ ότι δε μπορούμε να μπούμε στη λογική να συζητάμε τα πάντα εκ του μηδενός. Ο πρωθυπουργός έχει θέσει ανοιχτά θέματα ότι προτεραιότητα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και άλλα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «δεν μπορεί κάθε υπουργός να λέει όχι σε αυτά που έχουμε ψηφίσει».

Eρωτηθείς, τέλος, αν είναι ευτυχισμένος με το υπουργείο που του ανατέθηκε, είπε ότι κανένας υπουργός, δεδομένων των συνθηκών, δεν είναι πανευτυχής. «Ευτυχισμένος θα ήταν μόνο εκείνος που θα είχε άγνοια κινδύνου», ανέφερε.

By