Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βορίδης: Κάλυψη και των αναλώσιμων για τους ανασφάλιστους διαβητικούς

Ωφελούμενοι οι ανασφάλιστοι που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη

voridis-ypoyrgosygeiasA

Σε συνέντευξη τύπου του ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε ότι το κράτος θα καλύπτει τα έξοδα και των αναλώσιμων που είναι απαραίτητα για όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ενόψει της αυριανής παγκόσμιας ημέρας για τον σακχαρώδη διαβήτη, τονίζοντας ότι αρκετοί από τους συμπολίτες μας με σακχαρώδη διαβήτη τυγχάνουν να είναι σήμερα ανασφάλιστοι.

Σημειώνεται ότι έχουν, ήδη, ακριβώς την ίδια φαρμακευτική κάλυψη με τους ασφαλισμένους, άρα προμηθεύονται κανονικά τα φάρμακά τους. Ωστόσο, εκτός από τα φάρμακα, οι ανασφάλιστοι πολίτες που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη χρειάζονται και χρησιμοποιούν αναλώσιμα, τα οποία, μάλιστα, σχετίζονται άμεσα με τη χορήγηση- δοσολογία του φαρμάκου (ινσουλίνης). Έτσι, τόσο το υπουργείο Υγείας, όσο και ο ΕΟΠΥΥ, είχαν γίνει αποδέκτες αιτημάτων για την κάλυψή τους, τα οποία τελικά ικανοποιήθηκαν.

Ήδη, ζητήθηκε και εγκρίθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η δυνατότητα αποζημίωσης αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού σε δικαιούχους του Ν. 4270/2014, δηλαδή σε ανασφάλιστους πολίτες. Η μηνιαία δαπάνη τους εκτιμάται σε 250.000 ευρώ για τους ανασφάλιστους κατ” αναλογία με τη χορήγηση φαρμάκων, με βάση τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου.

By