Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βορίδης: Όλα τα μαγκάλια δεν οδήγησαν σε θανάτους…

 «Δε φταίει η κυβερνητική πολιτική για τον θάνατο των φοιτητών ή για τις αυτοκτονίες».

 Του Κώστα Πουλακίδα

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Αίσθηση προκάλεσε στη Βουλή, η προσπάθεια του Μάκη Βορίδη να αποσυνδέσει τις «ευθύνες» της της κυβερνητικής πολιτικής για το πετρέλαιο θέρμανσης από το δυστύχημα με τους φοιτητές στη Λάρισα αλλά και για την αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών στη χώρα.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ αναρωτήθηκε: «Είναι το μοναδικό μαγκάλι στην Ελλάδα; Όλα τα μαγκάλια οδηγούν σε θανάτους; Ήταν η μοναδική οικογένεια που καίνε ξύλα για να ζεσταθούν; Ό,τι οδηγεί σε θάνατο οδηγεί στον υπουργό;».

Η άποψη του Μ. Βορίδη είναι ότι «δεν μπορεί παντως ανθρώπινες δυστυχίες να χτίζονται πολιτικά επιχειρήματα, χυδαία πολιτική εκμετάλλευση τραγωδιών, στον πόνο οικογενειών να οικοδομούνται πολιτικές καριέρες. Προφανώς δεν συνδέεται η φορολόγηση στα καύσιμα  με το τραγικό συμβάν».

Παρόμοια θέση εξέφρασε και για την αύξηση στις αυτοκτονίες λέγοντας: «Ακούω και το επιχείρημα για τις αυτοκτονίες ότι και γι αυτό φταίει ο υπουργός. Αιτιακά από πού μας προέκυψε ότι συνδέεται με την κυβερνητική πολιτική; Αυτός ο λόγος φέρνει την καταστροφή και αναπαραγάγει το κοινωνικό πρόβλημα».

 

By