Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: Ειδική συνεδρίαση αύριο για το δημοψήφισμα

Στην συζήτηση που κράτησε περίπου δύο ώρες η ΝΔ πρότεινε να αποφασίσει το Θερινό Τμήμα εάν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» είναι ομοειδείς, αν μπορούν να συναθροιστούν οι υπογραφές, καθώς και αν το νομοσχέδιο ρυθμίζει μείζον κοινωνικό ζήτημα

vouli-dispistia

«Κλείνει» αύριο το θέμα του δημοψηφίσματος μετά την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των Προέδρων για μια ειδική συνεδρίαση στο Α’ Θερινό Τμήμα που θα αποφασίσει για το «παραδεκτό» των προτάσεων που υποβλήθηκαν, το οποίο και θα απορριφθεί.

Στην συζήτηση που κράτησε περίπου δύο ώρες η ΝΔ πρότεινε να αποφασίσει το Θερινό Τμήμα εάν οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» είναι ομοειδείς, αν μπορούν να συναθροιστούν οι υπογραφές, καθώς και αν το νομοσχέδιο ρυθμίζει μείζον κοινωνικό ζήτημα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία απορρίπτει ότι οι προτάσεις είναι ταυτόσημες, σημειώνοντας πως είναι διαφορετικό το σκεπτικό των προτάσεων και διαφορετικό το ερώτημα που τίθεται, επικαλούμενη την διαφορετική πρόταση του ΚΚΕ και το διαφορετικό σκεπτικό της ΔΗΜΑΡ. Στην Διάσκεψη των Προέδρων μάλιστα, ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Θ. Μπούρας διάβασε την δήλωση του Σπ. Λυκούδη, ότι το αίτημα της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων.

Αυτή την ώρα ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στα κόμματα. Θα συνεδριάσει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση που θα υποβληθεί από τον γραμματέα της Νίκο Βούτση και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να είναι να μην μετάσχουν στην αυριανή συζήτηση. Για «βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή εκ μέρους της κυβέρνησης», μίλησε ο Π. Λαφαζάνης, για «τραγέλαφο και αθλιότητα» ο Ν. Βούτσης.

Οι ΑΝΕΛ στην συνεδρίαση της Κ.Ο. θα καθορίσουν τη στάση τους, θα συνεδριάσουν και τα αρμόδια όργανα της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ. «Το κυβερνητικό μπλοκ απέκρουσε ότι υπήρχαν 120 βουλευτές και ομοιότητα στις προτάσεις και αυτό προσκρούει στην κοινή λογική», έλεγε ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης.

By