Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας για Κουκούτση

Σύμφωνα με βουλευτές μέλη της επιτροπής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται να είπε πως μέντορας του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν ενεργό κομματικό στέλεχος της ΝΔ στη Μεσσηνία 

fosphotos | Παναγιώτης Τζάμαρος
fosphotos | Παναγιώτης Τζάμαρος

Με βήμα σημειωτόν προχωρά η επιτροπή Δεοντολογίας στην εξέταση των χρυσαυγιτών βουλευτών που ζητείται η άρση της ασυλίας τους για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς τα μέλη της άκουσαν σήμερα μόνον έναν βουλευτή, τον Δημήτρη Κουκούτση.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 7 βουλευτες απο τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές, μια βουλευτής, η Μ. Κόλλια από τους ΑΝΕΛ δήλωσε και αυτή τη φορά «παρούσα«, ενώ καταψήφισε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.

Στην κατάθεση του ο Δημήτρης Κουκούτσης αναφέρθηκε στην κομματική του δραστηριότητα πριν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή, καθώς ήταν ενεργό κομματικό στέλεχος της ΝΔ στη Μεσσηνία. Ο ίδιος σύμφωνα με βουλευτές μέλη της επιτροπής, φέρεται να είπε πως μέντορας του ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Η επιτροπη διέκοψε, προκειμένου να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλου τα μέλη της για να εξετάσουν τους προφυλακισμένους βουλευτες. Απο την αποστολή της Βουλής θα απουσιάζει η Μ. Κόλλια των ΑΝΕΛ, καθώς διαφωνεί με την διαδικασία, εκτιμώντας οτι οδηγεί στη θυματοποιηση τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

By