Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βουλή: Την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίσει για άλλους 4 χρυσαυγίτες βουλευτές

Η εισαγγελία φυλακών θα αποφασίσει για την παρουσία ή μη των έγκλειστων βουλευτών στην Ολομέλεια

xryshaugh600_210214ii

Την ερχόμενη Τετάρτη «κληρώνει» για τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας τους μετά τη θετική εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας.

Και οι τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Κώστας Μπαρμπαρούσης βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Με το ίδιο αδίκημα βαρύνεται και ο ανεξάρτητος πλέον Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Εκκρεμεί η λήψη απόφασης από την Ολομέλεια της Βουλής για τους προφυλακισμένους στον Κορυδαλλό Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και τον διαγραφέντα Στάθη Μπούκουρα, καθώς επίσης και για τον υπόδικο για άλλα αδικήματα Νίκο Μίχο, που αυτή τη φορά βαρύνεται με το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Υπενθυμίζεται πως σε ότι αφορά τους έγκλειστους βουλευτές, θα πρέπει να αποφανθεί η εισαγγελία φυλακών εάν θα εμφανιστούν στην Ολομέλεια της Βουλής και ότι εάν η απάντηση είναι αρνητική θα ληφθεί υπόψη η κατάθεση που έχουν ήδη δώσει.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θέλει να τους κλείσει φυλακή: «Η εγκληματική συμμορία του Σαμαρά έχει τρομοκρατηθεί διότι βλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή έρχεται πρώτη σε πολλές περιφέρειες της χώρας και το απόκομμα τους πεθαίνει. Κάνουν πράξη αυτό που ομολόγησε ο Μπαλτάκος: Θέλουν να μας κλείσουν στην φυλακή για να μας κλέψουν τις ψήφους. Δεν θα καταφέρουν απολύτως τίποτα. Θα το μετανιώσουν και θα αποτύχουν οικτρά διότι η Χρυσή Αυγή έχει στο πλευρό της το Δίκαιο, την αλήθεια και τον κυρίαρχο ελληνικό λαό».

By