Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βουλή: «Όλα στο φως» για τα εμβάσματα στο εξωτερικό από βουλευτές

Μεγάλες καθυστερήσεις στον έλεγχο των συγκεκριμένων περιστατικών σημειώνουν αρκετοί βουλευτές

vouli

Όλα τα στοιχεία που αφορούν βουλευτές ζητά από το υπουργείο Οικονομικών η επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής που συνεδρίασε μετά την αποκάλυψη ότι τρεις βουλευτές «έβγαλαν» συνολικά 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό την τριετία 2009-2012. Η επιστολή του προέδρου της επιτροπής Γ. Καλαντζή έχει ήδη «φύγει» προς τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής, τα μέλη της αποφάσισαν ομόφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής Καλαντζή (δείτε εδώ), με την οποία ζητείται τόσο από το υπουργείο Οικονομικών, όσο και από τις αρμόδιες αρχές να δώσουν όλα τα στοιχεία που αφορούν βουλευτές, ώστε να ασχοληθούν με το θέμα.

 

Πολλοί βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, επεσήμαναν μάλιστα, την ανάγκη τέτοιες υποθέσεις να εκκαθαρίζονται γρήγορα και κατά προτεραιότητα, ενώ άλλοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται.

Οι τρεις βουλευτές που έστειλαν εμβάσματα συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού είναι οι Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ, Βασίλης Καπερνάρος από τους ΑΝΕΛ και Μ. Ρεπούση από την ΔΗΜΑΡ, ενώ την ίδια περίοδο χρήματα στο εξωτερικό έβγαλαν επίσης οι σύζυγοι των βουλευτών Ν. Σηφουνάκη και Β. Καπερνάρου

By