Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Βουλευτής ζητά να απαγορευτούν τα ψηλοτάκουνα στη Ρωσία

Επικαλείται κινδύνους για την υγεία των γυναικών

takouniaΠρόταση να καταργηθούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, οι μπλαρίνες και τα sneakers υπέβαλε ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης στη Ρωσία υποστηρίζοντας πως ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τις γυναίκες που τα φορούν, γράφουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο λόγος για τον Όλεγκ Μιχέγιεφ ο οποίος έστειλε τη σχετική του πρόταση στον πρόεδρο της επιτροπής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης Βίκτο Χριστένκο. Ουσιαστικά ζητά να τεθούν ανώτατα αλλά και κατώτατα όρια στο ύψος των τακουνιών, απαγορεύοντας στην ουσία τα πολύ ψηλά αλλά και τα ίσια παπούτσια.

«Είναι νέες και δεν σκέφτονται τις συνέπειες», πρόσθεσε ο Μιχέγιεφ, υποστηρίζοντας ότι η πρότασή του δείχνει ότι νοιάζεται για τις Ρωσίδες και θέλει να τις προστατέψει, αλλά και ότι επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, για τους κινδύνους που κρύβουν συγκεκριμένα παπούτσια.

Όσο για τις αντιδράσεις των γυναικών; Ήδη αρκετές δήλωσαν στον τοπικό Τύπο ότι δεν θα συμμορφωθούν με μια τέτοια απόφαση, ενώ ο βουλευτής χαριτολογώντας δήλωσε ότι «οι γυναίκες συνάδελφοί του δε του έχουν μιλήσει σχεδόν όλη τη μέρα».

 

 

 

 

 

By