Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πυρά Δριβελέγκα κατά Βρούτση για τις βουλευτικές συντάξεις

Παρασύρθηκες από τον σάλο που προκάλεσαν τα ΜΜΕ, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, απευθυνόμενος στον υπ. Εργασίας

vroutsis2Ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες που βιώνουν την κρίση χαρακτήρισε την ρύθμιση για τις συντάξεις των βουλευτών ο υπουργός Εργασίας,  Γιάννης  Βρούτσης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κλείσει κάθε νομοθετικό κενό και προνομιακή μεταχείριση ορισμένων ομάδων.

Μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Ιωάννη Δριβελέγκα, ο υπουργός Εργασίας παίρνοντας το λόγο επί της τροπολογίας με την οποία καταργείται η δυνατότητα των βουλευτών να εξαγοράζουν πλασματικό χρόνια προκειμένου να εξασφαλίσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να παύσει κάθε ειδική μεταχείριση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού συστήματος.

Νωρίτερα, ο Ι. Δριβελέγκας κατηγόρησε τον Γ. Βρούτση ότι παρασύρθηκε από τον σάλο που προκάλεσαν τα ΜΜΕ για το ζήτημα και ότι δεν ενημέρωσε σωστά τον πρωθυπουργό με αποτέλεσμα όσοι βουλευτές λόγω επαγγελματικού ασυμβίβαστου δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους στο ΙΚΑ και στο ΤΕΒΕ, να χάνουν τώρα τη σύνταξη τους. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής εξέφρασε μάλιστα, την έκπληξή του γιατί συνάδελφοι του από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν υπερασπίστηκαν τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By