Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Δεν θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά τον Τσίπρα

«Τον τελευταίο λόγο για το δημοψήφισμα θα τον έχει η κυβέρνηση»

voultepsi600_120214

Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση δημοψηφίσματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ.

Νέα επίθεση στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σήμερα η κυβερνητική εκπόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η κ. Βούλτεψη επιχείρησε για άλλη μία φορά να διαμηνύσει ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να συγκαλέσει ολομέλεια για το δημοψήφισμα τονίζοντας  «τον τελευταίο λόγο για το θέμα θα τον έχει η κυβέρνηση» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι τον κ. Τσίπρα».

Όπως διευκρίνισε η πρώτη ήταν στις ευρωεκλογές και η δεύτερη ήταν στο θέμα της ΔΕΗ όταν πήγε, όπως ανέφερε, «σαν Βελουχιώτης στο Αμύνταιο για να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό αλλά τελικά από χθες άρχισε να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα». Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τεχνητή πολιτική κρίση αλλά αυτό, όπως επεσήμανε, «δεν είναι πολιτική».

Μάλιστα η κυβενρητική εκπρόσωπος ανέφερε με έμφαση πως ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιιλία του στο συνέδριο του Economist, μίλησε για «απένταξη» από το Μνημόνιο.

Κληθείσα να σχολιάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει τα σενάρια περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, η κυρία Βούλτεψη έριξε το μπαλάκι στους συνδικαλιστές, τονίζοντας με νόημα «αν οι συνδικαλιστές φέρονταν υπεύθυνα και είχαν μόνο με συνδικαλιστικά αιτήματα δεν θα χρειαζόταν να γίνει αυτή η συζήτηση».

Επιπρόσθετα ξεκαθάρισε σε κατηγορηματικούς τόνους, ότι δεν η κυβέρνηση δεν εξετάζει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

 

By