Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: Δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα

«Μου προκαλεί αηδία το πρόσχημα να πέφτει η κυβέρνηση επειδή δεν βγάζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

voultepsi-neadimokratia

Ναι σε κυβερνητικό συνασπισμό αλλά όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα, δηλώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η κ. Βούλτεψη αναφέρει μεταξύ άλλων πως μία συζήτηση, πάνω σε συμφωνημένη βάση,  για τη συγκρότηση ενός Μεγάλου Συνασπισμού θα μπορούσε να γίνει μετά από καιρό, ωστόσο σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως«έτσι όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα» διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά : «Δεν μπορεί ο ένας να λέει συνεργάζομαι μόνο με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι ο άλλος να λέει, έλα φίλε να συνεργασθούμε….Θα υπάρχει μία συμφωνημένη βάση, ένα πλαίσιο, για το πώς θα κινηθεί η χώρα στα θέματα του χρέους, του δανεισμού της, της ανάπτυξης, των ιδιωτικοποιήσεων, εάν θα είναι στην Ευρώπη, εάν δεν θα είναι….Είναι κρίσιμο αυτό».

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τον αριθμό των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημειώνει: «Η Ελλάδα από το 2009 έχει οργανώσει τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Πρόκειται για ό,τι πιο γελοίο έχει συμβεί επί του πλανήτη. Δεν υπάρχει χώρα χρεωκοπημένη που να πηγαίνει από εκλογές σε εκλογές. Και λογικό είναι να προσπαθεί να εξασφαλίσει αυτές τις ψήφους, αυτήν την πλειοψηφία η κυβέρνηση, γιατί αυτό το πρόσχημα, «να πέφτει η κυβέρνηση γιατί δε βγάζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανοικτά κι ωμά, όπως το λένε, εμένα που προκαλεί αηδία».

Για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και για τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει: «Για τη «μικρή ΔΕΗ», οι συνδικαλιστές έχουν πάρει αυτά που ήθελαν για τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα είναι θέμα της κεντρικής κυβέρνησης. Το να κατεβάζει κάποιος τον διακόπτη σε ένα αγαθό, που δεν είναι δικό του, είναι απαράδεκτο. Δεν μπορούν ούτε να κυβερνήσουν, ούτε να αποφασίσουν αν εμείς ως νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, εκφράζοντας τη βούληση του ελληνικού λαού θα πάμε σε ιδιωτικοποιήσεις».

Τέλος κληθείσα να σχολιάσει τις ενστάσεις που διατυπώνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με  τις διαθεσιμότητες διαβεβαιώνει πως «το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί» και πρόσθέτει με νόημα: » Επειδή συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε σε όλα. Μία συγκυρία μας έφερε να κυβερνούμε μαζί τη χώρα. Άρα λοιπόν, έχει δικαίωμα το ΠΑΣΟΚ, κι η ΝΔ και κάθε κόμμα, να λέει τη γνώμη του. Αυτό, όμως, που ισχύει είναι αυτό, που αποφασίζεται σε επίπεδο κυβέρνησης».

By