Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βούλτεψη: Κακοπαιγμένη οπερέτα οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

«Ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το μέλλον της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να τους το εμπιστευτούν οι Έλληνες»

voultepsi

Τις αντικρουόμενες απόψεις στο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη διευθέτηση του χρέους σχολίασε με καυστικό τρόπο η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «το μέλλον της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να τους το εμπιστευτούν οι Έλληνες»

Ειδικότερα σε δήλωση της ανέφερε χαρακτηριστικά:»Οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κακοπαιγμένη οπερέτα.

Ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ υπόσχεται ότι «θα ακυρώσουμε το Μνημόνιο το πρώτο βράδυ της νίκης», ενώ χθες σπεύδει να τον «μαζέψει» ο κ. Σκουρλέτης λέγοντας ότι «Δεν θα γίνει σε μια μέρα η καταγγελία του Μνημονίου … προϋποθέτει συμμαχίες και δημιουργία συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σήμερα ο κ. Σταθάκης διαβεβαιώνει ότι «δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ η μονομερής διαγραφή χρέους», διορθώνοντας τον κ. Τόλιο που χθες ανέφερε ότι «πρέπει να διαγραφεί πάνω από 70% του δημοσίου χρέους για να γίνει βιώσιμο» , τασσόμενος ευθέως υπέρ της μονομερούς διαγραφής.

Είχε, όμως προηγηθεί η δήλωση του κ. Δραγασάκη ότι «αντί για κούρεμα μπορεί να υπάρξει απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», αλλά και η χθεσινή του κ. Κουρουμπλή που υποστήριξε: «Υπάρχουν οικονομολόγοι που λένε ότι αν κατορθώσεις και πάρεις μια επιμήκυνση 80-90 χρόνων, το χρέος θα απομειωθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό και μπορεί να είναι το ίδιο με ένα κούρεμα».

Αυτές τις απόψεις έσπευσε να απορρίψει ο κ. Λαφαζάνης δηλώνοντας: «Η Ελλάδα χρειάζεται να αναλάβει μια μεγάλη πρωτοβουλία αγώνα για τη διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου, τουλάχιστον, μέρους του χρέους. Το υπέρογκο δημόσιο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής του».

Στην γραμμή Λαφαζάνη χθες και ο κ. Βίτσας που δίνοντας τη «γραμμή» άδειασε τους υπολοίπους: «Η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή είναι πολιτική επιτήρηση… θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάγκη διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέoυς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσχωρήσει στη λογική της επιμήκυνσης…».

Ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το μέλλον της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να τους το εμπιστευτούν οι Έλληνες. Τελεία και παύλα!».

By