Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βούλτεψη: «Υπάρχει σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Υπάρχει σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Τσίπρας προσπαθούν να το κουκουλώσουν»

voultepsh_sofia_2

Για σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξη της στον Real Fm 97.8.

«Υπάρχει σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αν ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Τσίπρας προσπαθούν να το κουκουλώσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

Αναφορικά με τη συζήτηση για έξοδο του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε ότι «έπρεπε οπωσδήποτε να ξεκινήσει καθώς βρισκόμαστε ήδη σε πολύ μικρή απόσταση από το τέλος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επομένως έγινε την κατάλληλη στιγμή» και συνέχισε: «Ο Γκίκας Χαρδούβελης έχει ένα πολύ μεγάλο βάρος πάνω του και αυτό που προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα δεν είναι εύκολο. Η Ελλάδα κάνει μία σημαντική προσπάθεια σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, διότι δεν συμβαίνει στην Ελλάδα αυτό που συνέβη σε άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Εκεί, όταν ξεκίνησαν να βγουν από το στάδιο του μνημονίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στάθηκαν ακίνητα, δεν ενόχλησαν τη χώρα».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι «εκλογές θα γίνουν και πρέπει να γίνουν όταν τελειώσει η θητεία αυτής της Βουλής» και υπογράμμισε ότι «εμείς κάνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στη χώρα τη δυνατότητα να βγει από το την κρίση χωρίς αναταράξεις».

«Θα βρεθούν οι τουλάχιστον 180 υπεύθυνοι βουλευτές που δεν θα διαταράξουν την πορεία της χώρας» είπε αναφορικά με την διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμη η κ. Βούλτεψη ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει θέμα νέου μνημονίου» και συμπλήρωσε ότι «η χώρα μας όμως θα τηρεί τις δεσμεύσεις της, θα προχωρεί στις μεταρρυθμίσεις και θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει για να μην επιστρέψουμε στο χάος των ελλειμμάτων και του χρέους».

By